این روزها تب کارآفرین شدن و راه اندازی یک کسب و کار بالا گرفته است. بسیاری از افراد گمان می کنند کارآفرین بودن آسان است و موفقیت در آن که به درآمد زیاد و آزادانه و در هر زمانی کار کردن منتهی می شود، حتمی خواهد بود. آن ها کارآفرینی را تنها خلاصه در تصمیم برای کارآفرینی و انتخاب یک کسب و کار مناسب می دانند. در حالی که این طرز فکر اشتباه است! اگر واقعیت کارآفرینی این بود که همه کار آفرین می شدند. متاسفانه همه نمی توانند کارآفرین موفق شوند؛ بله کارآفرین بودن مزیت های بسیار خوبی دارد اما کار دشواری است. یک کارآفرین سخت کار می کند، ساعات بیشتری را نسبت به کارمندان صرف کسب و کار می کند و ریسک های زیادی را متحمل می شود. در واقع یک کارآفرین ویژگی ها و مهارت های خاصی دارد که بخش مهمی از موفقیت او را سبب شده اند. البته اگر چه برخی از این ویژگی ها ذاتی تفسیر شده اند اما می توان با تمرین و ممارست این ویژگی ها و مهارت ها را در خود نهادینه کرد و به یک کارآفرین خوب و موفق تبدیل شد. در هر حال اگر که دوست دارید با برخی از ویژگی های کارآفرینان آشنا شوید همراه ما تا انتهای این مقاله باشید چرا که به معرفی ده ویژگی برتر کارآفرینان پرداخته ایم.
کارآفرین موفق چه ویژگی هایی دارد؟+( 10 ویژگی برتر)
همانطور که در بخش ابتدایی به آن اشاره شد، کارآفرین به کسی گفته می شود که ایده راه اندازی کسب و کار جدید توام با ریسک را دارد و خود نیز به عنوان عضوی از مجموعه در آن فعالیت می کند. اما برای آن که با ویِژگی های برتر کارآفرینان آشنا شوید می خواهیم به بررسی مختصری از ویژگی های کارآفرینان موفق بپردازیم که عبارتند از :
1. سخت کوش و مسئولیت پذیر
کارآفرینان موفق به کسانی گفته می شوند که از کار کردن لذت می برند و پیوسته در تلاش برای رشد و ارتقا خود هستند. حس مسئولیت پذیری در آنها زنده است و همین مسئله موجب می شود تا با حفظ منابع و پایبندی به اصول خود مجموعه را به سوی اهداف مد نظر هدایت کرده و به بهتر شدن انجام کارها کمک بسزایی کنند.
2. ریسک پذیر
ریسک پذیری یکی از ده ویژگی برتر کارآفرینان است. فرد کارآفرین ریسک های محاسبه شده را که بیش ترین احتمال بازدهی دارند را درک می کند. در واقع او می داند که ممکن است شکست بخورد اما به خاطر این درک خواب و خوراک را بر خود حرام نمی کند. او این موضوع را جنبه ای دیگر از ماجراجویی می داند که مزیت هایی در آن نهفته است. البته ریسک حساب شده با ریسکی که از روی بی فکری انجام می شود تفاوت دارد و شخص کارآفرین به این امر واقف است. به عنوان مثال پریدن در رودخانه ای که پر از تمساح است تنها برای اینکه نشان دهیم آنجا شنا کرده ایم ریسکی نامعقول است اما رفتن در رودخانه ای که در آن گنج است و احتمالا تمساح در آن وجود دارد به دلیل وجود گنج و قطعی نبودن وجود تمساح ریسک محاسبه شده قلمداد می شود.
3. آینده نگر
اگر می خواهید کارآفرین موفقی شوید باید بدانید یک کارآفرین موفق به جای تمرکز بر روی گذشته به فکر آینده و به دنبال داشتن یک چشم انداز مناسب برای مسیرآینده کسب وکار خود است. به یاد داشته باشید تا زمانی که نتوانید خود و کسب و کارتان را در آینده تصور کنید به هیچ پیشرفتی دست نخواهید یافت.
4.اعتماد به نفس بالا
یکی از ویژگی هایی که در اکثر کارآفرینان می توانید به خوبی مشاهده کنید، داشتن اعتماد به نفس بالا است. این در حالی است که اعتماد به توانایی ها و باور به اهداف خود نه تنها می تواند شما را به موفقیت های بسیاری برساند، بلکه شما را در مواجه با چالش ها و شکست ها نیز یاری میکند. نترسیدن از چالش ها و باور به توانمندی های خود علاوه بر اینکه باعث تقویت اعتماد به نفس میشود بلکه می تواند مسیرهای رشد و نوآوری را هموارتر کند.
5.قدرت تحمل ابهام
قدرت تحمل ابهام یکی از ویژگی هایی است که این امکان را به کارآفرینان می دهد تا بتوانند در شرایط مبهم و در مواجه با تغییرات محیط کاری تحمل داشته باشند. چرا که کارآفرینان همواره مجبور هستند تصمیم گیری هایی را بر اساس اطلاعات جدید و گاهی ضد و نقیض از منابع مختلف و حتی ناشناس اتخاذ کنند. مدیریت قدرت تحمل ابهام صاحبان کسب و کار را به سمت فرصت هایی هدایت می کند که پیش بینی نتایج آن کمی دشوار است.
6. استقلال طلبی
استقلال طلبی در کارآفرینان باعث می شود تا بدون نیاز به وابستگی به دیگران بتوانند تصمیماتی را بر اساس تجربیات شخصی اتخاذ کنند. این استقلال طلبی می تواند بستری را فراهم کند تا در مواجه با چالش ها و مشکلات به راه حل های خاص و منحصر به فردی دست پیدا کنند و با اعتماد به توانایی های خود و بدون نیاز به کمک دیگران کنترل مسیر کسب و کار خود را دست بگیرند.
7. قاطعیت
اعتماد به نفس بالا در کنار مسئولیت پذیری می تواند کارآفرینان را در مسیری قرار دهد تا با قاطعیت تمام بتوانند برای موفقیت کسب و کار خود تصمیمات سختی را گرفته و مسئولیت آنها را برعهده بگیرند. به بیانی دیگر کارآفرینان باید اعتماد به نفس کافی در خصوص چالش های پیش رو داشته باشند و در صورت مواجه با مشکلات با قاطعیت به دنبال راه حل هایی باشند.
8.داشتن انگیزه بالا
کارآفرینان موفق معتقد هستند که موفقیت در کسب و کارشان تضمین شده است و با انگیزه بالایی حاضر هستند تا برای رسیدن به سود و یا حتی کمک به دیگران ریسک کنند. این انگیزه بالا در آن ها نشان دهنده این موضوع است که این دسته از افراد علاقه دارند تا به پیشرفت های بسیاری در زندگی شخصی و کاری خود دست یابند و این خوشبین و آینده نگر بودن آنها موجب شده تا برای اجرای ایده های خود همواره مشتاق باشند.
9. مهارت تجاری و مالی عالی
زمانی می توان عنوان کارآفرین موفق را به افراد نسبت داد که بتوانند با کمترین بودجه و با تکیه بر مهارت های لازم در حوزه مالی کسب و کار خود را راه اندازی کنند. این در حالی است که قادر هستند با تمرکز بر گردش مالی، فروش و سودآوری کسب و کار خود سیستم ساختار یافته ای را شکل دهند. به همین دلیل کسب مهارت های تجاری و دانش فنی در حوزه مالی را می توان یکی از لازمه های تبدیل شدن به یک کارآفرین موفق دانست.
10. کنجکاو
یکی از مهم ترین ویژگی ها و خصلت هایی که یک کارآفرین موفق باید از آن برخوردار باشد، کنجکاوی است. یک کارآفرین باید برای فراهم کردن بهترین بستر برای شروع و راه اندازی کسب و کار خود و کشف فرصت های جدید کنجکاو بوده و به صورت مداوم سوال بپرسد تا بتواند به راه های جدیدی دست پیدا کند.
نتیجه گیری
در نهایت برای آن که بتوانید به عنوان یک کارآفرین موفق کسب و کار خود را راه اندازی کرده و آن را به مسیر رشد و نوآوری هدایت کنید نیاز است تا همواره مشتاق یادگیری و کسب مهارت های جدید باشید و روابط محکمی با تاثیرگذارترین افراد حوزه کاری خود برقرار کنید. تقویت خصلت هایی همچون ریسک پذیری، استقلال طلبی، آینده نگری، داشتن انگیزه بالا و غیره می تواند شما را برای تبدیل شدن به یک کارآفرین موفق آماده کند. در این مقاله سعی کردیم به بررسی 10 ویژگی از ویژگی های برتر کارآفرینان بپردازیم. امیدواریم برایتان مفید واقع شود.